Napisali o Nas:

Jako jedna z najdynamiczniej rozwijających się firm w branży zaopatrzenia dla cukiernictwa i lodziarstwa, Grupa Sempre wielokrotnie pojawiała się w czołowej prasie branżowej. O Nas, naszej ofercie, o cukiernictwie i lodach rzemieślniczych, możecie przeczytać poniżej.

W Piekarni i W Cukierni Maj - Czerwiec 2019

w piekarni.png

Światowe trendy w cukiernictwie szukają inspiracji blisko natury. Tym razem skupimy się na owocach, które zainspirowały największych producentów silikonowych form do pieczenia i kreatywnego tworzenia deserów.

Desery w kształcie owoców na tartach. A dokładnie jeden wybrany jest tematem artykułu w miesięczniku W Pierakni i W Cukierni. Dowiecie się jak przygotować Cytrynę na tarcie.

Mistrz Branży -  kwiecień 2019

6ea8fce5135fa93d1933b5003ef7b205_f746.png

„Z kwietniowym Mistrzem Branzy oraz z Warsaw Academy of Pastry Arts  przygotujemy pistacjowy Creme Brulee oraz lody z Marakują. Pełne przepisy w środku!."

W Piekarni i W Cukierni - kwiecień 2019

w piekarni.png

"W połowie marca tego roku ruszyła w Pruszkowie pod Warszawaą nowa profesjonalna szkoła cukiernicza - Warcaw Academy of Pastry Arts. Ambicją jej założycieli jest, by stała się wiodącą placówką w Europie Środkowej." Ponadto w tym numerze znajdziecie pełny przepis na pyszny deser: Montblanc.

Mistrz Branży - marzec 2019

6ea8fce5135fa93d1933b5003ef7b205_f746.png

W marcu ruszyła nowa akademia szkoleniowa pod szyldem Sempre Group. Na start - monoporcje. W planach nawet 15-dniowe szkolenia z nowoczesnego i klasycznego cukiernictwa. tak piszę o nas Mistrz Branży w numerze z marca 2019 roku.

Przegląd Piekarski i Cukierniczy - styczeń 2017

112.jpg

„Marcepan, czekolada plastyczna czy masa cukrowa? Z czym pracować, by było smacznie i zdrowo? To odwieczne pytanie, które cukiernicy, dekoratorzy i, koniec końców, sami klienci sobie zadają. Nowy rok to doskonała okazja na nowe postanowienia, w tym także te w kwestii tego, co jemy bądź tego, z jakimi produktami pracujemy. Trend zdrowego żywienia nie ominie także dekoratorów i cukierników. Zatem przyjrzyjmy się tematowi bliżej…."

Mistrz Branży - wrzesień 2016

6ea8fce5135fa93d1933b5003ef7b205_f746.png

„Dlaczego warto inwestować w dobre surowce? Jak nie przespać sezonu i wykorzystać składniki do lodów w cukiernictwie? Czym jest crossing w branży lodowej i dlaczego warto go stosować – na te wszystkie pytania odpowiada Sławomir Szewczyk, właściciel Sempre Group oraz sklepu Cukieteria.pl."

Przegląd Piekarski i Cukierniczy - styczeń 2017

112.jpg

„Podczas wesela najważniejsza jest para młoda, ale czy wyobrażacie sobie tę uroczystość bez tortu? (...) Jak powinien wyglądać? Jaki wybrać: tort ombre, wykończony koronką, czy tak zwany „nagi tort"...

 Deklaracja dot. Jakości produktów Pernigotti dostarczanych do Sempre Group - kwiecień 2016

pernigotti_logo.png

Głównym celem i pragnieniem Sempre Group jest dostarczanie tylko certyfikowanych,oryginalnych produktów najwyższej jakości. Zapewnieniem tego jest deklaracja otrzymana od jednego z czołowych włoskich producentów na rynku czekolad, nugatów i komponentów do lodów.

Mistrz Branży - kwiecień 2016

6ea8fce5135fa93d1933b5003ef7b205_f746.png

„Wydawać by się mogło, że połączenie karmelu i soli morskiej się wyklucza. Nic bardziej mylnego. Sól i karmel wspaniale się uzupełniają... "

ABC Restauracji - lipiec 2015

abc_restauracji.png

„Prowadzimy warsztaty i szkolenia zarówno dla nowicjuszy jak i doświadczonych klientów."

 

Przegląd Piekarski i Cukierniczy - Lipiec 2015

112.jpg

„W tym roku minęło pięć lat działalności znanej na rynku cukierniczo-lodziarskim polskiej firmy SEMPRE. To okazja, by porozmawiać z jej Prezesem, Sławomirem Szewczykiem o tym, co było, jak jest i czego się spodziewać w przyszłości..."

W drugiej części publikacje prezentujemy przepisy na które warto zwrócić uwagę.

Mistrz Branży - maj / czerwiec 2015

6ea8fce5135fa93d1933b5003ef7b205_f746.png

W tym numerze znajdziecie wspaniały przepis na Torcik autorstwa mistrza cukiernictwa:
Aleksandra Zwieryńczyka:

„Ta propozycja świetnie sprawdzi się w cukierniach, kawiarniach i restauracjach ceniących sobie doskonały smak i przywiązujących wagę do wysokiej jakości naturalnych surowców. Torcik można przygotować w różnych wariantach smakowych..."

Bake and Sweet - kwiecień 2015

Bake&Sweet.jpg

W numerze o tym czy hitem 2015 r. na świecie będą lody wegańskie? (...) oraz o Firmie Sempre:

„Warto pamiętać, że Sempre to jednak nie tylko dystrybutor surowców dla lodziarzy i cukierników, ale też rma, która za cel postawiła sobie doradzanie rzemieślnikom i ich szkolenie podczas licznych warsztatów prowadzonych przez wyspecjalizowanych technologów..."

W drugiej częście przepis na Owoce leśne w kawie.

Lody Inspiracje 2015 - wydawnictwo Elamed Media Group

lody.jpg

„Lody Inspiracje" to coroczne wydawnictwo Elamed Media poświęcone cukiernictwu. Także Smepre Group zagościło na łamach tego periodyku. Krótkie przedstawienie firmy znalazło się na jednej z stron, i prezentujemy je obok.

W Piekarni Cukierni - Świat Lodów, magazyn 2015

Krótka sylwetka firmy Sempre - jak mówi artykuł - firmy zawsze dla klienta.

Mistrz Branży - luty 2015

6ea8fce5135fa93d1933b5003ef7b205_f746.png

„Przekraczając próg sklepu Sempre wkraczamy do słodkiego świata wypieków, w którym półki sklepowe pełne są cukrowych wyrobów czy akcesoriów do wykonywania ciast, ciasteczek, tortów, lodów i innych słodkich produktów. Każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie. Współpracujemy z wieloma doświadczonymi firmami – zarówno w Polsce, jak i za granicą..."

Mistrz Branży - kwiecień 2015

6ea8fce5135fa93d1933b5003ef7b205_f746.png

W tym numerze, poza przedstawieniem sylwetki firmy, oraz zaprezentowaniem nowości w lodowych sorbetach owocowych prezentujemy wspaniały przepis na Brulee Pistacjowe. Zapraszamy.