Sempre Group zaprasza na Targi Warsaw Sweet Tech 2025 – szkolenia, pokazy i inspiracje dla branży cukierniczej i lodziarskiej
9–11 września 2025 r. w PTAK Warsaw Expo odbędzie się kolejna edycja targów Sweet Tech – wydarzenia dedykowanego branży cukierniczej, lodziarskiej, piekarniczej i kawiarnianej. To trzy dni pełne inspiracji, nowych trendów i praktycznych rozwiązań dla profesjonalistów.
Jako Sempre Group, wraz ze sklepem Cukieteria.pl oraz Warsaw Academy of Pastry Arts, przygotowaliśmy wyjątkowy program szkoleń i pokazów na naszym stoisku. To doskonała okazja, aby sptkać się z naszymi technologami i handlowcami oraz zobaczyć w praktyce, jak łączyć pasję z wiedzą ekspercką oraz nowoczesnymi technologiami dla cukierników i lodziarzy.

Dlaczego warto odwiedzić nasze stoisko?
Specjalne wydarzenia szkoleniowe – codziennie odbywać się będą warsztaty i pokazy prowadzone przez naszych technologów cukiernictwa oraz ekspertów z Akademii.
Agenda pełna inspiracji – od tajników ciasta parzonego i dekoracji monoporcji, Cookiesów - nowy trend w cukiernictwie przez sekrety idealnego sorbetu, aż po praktyczne wskazówki, jak otworzyć własną lodziarnię lub cukiernię i na czym polega produkcja lodów rzemieślniczych.
Nowości produktowe i degustacje – zaprezentujemy najlepsze surowce i akcesoria, które wspierają profesjonalistów w codziennej pracy.
Indywidualne konsultacje – nasi specjaliści będą dostępni, aby doradzić w kwestii doboru surowców, sprzętu czy wsparcia przy uruchomieniu nowego biznesu.
Agenda szkoleń i pokazów na Targach Sweet Tech 2025
9.09 (wtorek) – Ptysie, które zachwycają!
Kremowe wnętrze, chrupiąca skorupka i niekończące się możliwości dekoracji – odkryj świat ciasta parzonego na naszym warsztacie cukierniczym!
- Prowadzący: Krystian Sak – wielokrotny laureat prestiżowych konkursów (Worldskills Poland, Expo Sweet, Mistrzostwa Polski na Pralinę, Debic Pastry Cup), trener w Warsaw Academy of Pastry Arts.
10.09 (środa) – Cookies – nowy trend w cukiernictwie!
Słodkie wypieki w nowoczesnym wydaniu. Różnorodne kształty, smaki i dodatki – od klasycznej czekolady po owoce i orzechy. Zobacz, jak cookies podbijają cukiernie na całym świecie!
- Prowadzący: Igor Zaritskyi – szef Warsaw Academy of Pastry Arts, superfinalista World Chocolate Masters 2022.
11.09 (czwartek) – Francuskie makaroniki bez tajemnic!
Chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku, pełne eleganckich smaków i dekoracji. Poznaj sekrety idealnych makaroników – od receptury po wykończenie.
- Prowadząca: Olga Mikhayevich – współwłaścicielka pierwszego i jedynego w Polsce zakładu produkcji francuskich makaroników klasy premium.

Dodatkowe atrakcje na stoisku Sempre
13.30 – 14.00 – Prezentacja ekspresów do kawy
Jak dobrać odpowiedni ekspres i jakie są różnice w metodach parzenia?
- Prowadzący: Janusz Leszkiewicz (firma MK KOMI).
14.30 – 15.30 – Szkolenie Lodowe
Poznaj tajniki rzemieślniczej produkcji lodów: dobór surowców, przechowywanie, sprzedaż i degustacja.
- Prowadzący: technolodzy Sempre Group.
Otwórz własną lodziarnię lub cukiernię z Sempre Group
Podczas targów pokażemy, jak krok po kroku można spełnić marzenie o własnym biznesie w branży słodkości. Od doboru surowców i sprzętu, przez receptury i szkolenia, aż po praktyczne wskazówki dotyczące sprzedaży – Sempre Group jest Twoim partnerem w sukcesie.
Dołącz do nas na Targach Sweet Tech 2025
PTAK Warsaw Expo, 9–11 września 2025
HALA D Stoisko D1.02 & D2.02
Zarejestruj się i odbierz bezpłatny bilet wstępu na trzy dni targów: warsawsweettech.com/rejestracja
Zapraszamy wszystkich pasjonatów lodziarstwa i cukiernictwa – od doświadczonych mistrzów po tych, którzy dopiero planują otworzyć własny lokal. Spotkajmy się na naszym stoisku i twórzmy razem przyszłość branży słodkości!
Jeśli masz pytania i chcesz dowiedzieć się więcej zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z naszymi przedstawicielami i technologami KONTAKT
Sempre Group Sp. z o.o. Biuro handlowe: tel. + 48 668 884 166 | sempre@sempreinfo.pl
www.sempreinfo.pl | Sklep on-line www.cukieteria.pl |Akademia Cukiernicza www.wapas.pl