lody-galkowe.pnglody-z-automatu.pngjogurt-mrozony.pngnapoje-mrozone.png

cukiernictwo.pngwafle-opakowania.pngkawa-bar.pngakcesoria.png

Lody Gałkowe - Sempre

logo_sempre.png

Sempre Group oferuje produkty, akcesoria i zaopatrzenie dla lodziarni  do produkcji lodów typu świderki, lody włoskie, oraz tradycyjne lody gałkowe rzemieślnicze. W ofercie firmy znajdują się  wysokiej jakości komponenty i pasty owocowe, orzechowe i smakowe do lodów; bazy do lodów mlecznych, jogurtowych i sorberów;  akcesoria: kubeczki do lodów, gałkownice, szpatuły do nakładani lodów; łyżeczki; kuwety klasyczne i rotacyjne; pojemniki na wynos do lodów; posypki cukrowe, chrupiące i strzelające;  toppingi i polewy zastygające do lodów, serwetki, wafle do lodów.

Po dokładną i aktualną listę oferowanych produktów zapraszamy do kontaktu z DZIAŁEM HANDLOWYM oraz bezpośrednio do sekcji na sklepie internetowym
DO LODÓW 
https://www.cukieteria.pl/930-do-lodow-i-cukiernictwa 

Cukieteria - zaopatrzenie cukierni i lodziarni


Pernigotti - 150 lat doświadczenia

pernigotti_logo.png

Wysoka jakość produkcji zapoczątkowała dla założyciela Stefano Pernigottiego stworzenie „Pernigotti & Son”,  W 1882 roku, jako potwierdzenie swoich osiągnięć, firma otrzymała Godło Królewskie i stała się oficjalnym dostawcą włoskiej rodziny królewskiej.

Na początku XIX wieku Pernigotti był już jedną z najważniejszych firm w swoim sektorze, rozwiniętą technologicznie i z innowacyjnym procesem produkcyjnym. Wraz z drugą generacją firma nadal rozwijał Paolo Pernigottiego, dzięki jego inteligencji i dogłębnej znajomości technik przetwarzania, stworzył rewolucyjną recepturę na torrone na bazie miodu, pomijając brak cukru podczas pierwszej wojny światowej.

Po zaledwie kilku latach, w 1927 roku, rozpoczął produkcję klasycznego Gianduiotto. Pralina o niepowtarzalnym kształcie, w którym czekolada i orzechy laskowe topią się razem, stała się wkrótce jedną z najbardziej cenionych ikon włoskiej tradycji czekoladowej.

Obecnie firma Pernigotti jest producentem jednych z najbardziej cenionych na świecie komponenetów do produkcji lodów. PERNIGOTTI  Przykłada ogromną wagę do  jakości  swoich produktów. Czysta etykieta na wiele z produktów do produkcji lodów i dobór ich  z wyselekcjonowanych upraw zapewnia włoskiej firmie niewątpliwie jedno z czołowych miejsc na świecie w branży dostawców komponentów do produkcji lodów.

 

 


Dreidoppel

dreidoppel.png

Od 1899 roku firma Dreidoppel jest specjalistą w rozwoju i produkcji owocowych i słodkich past i aromatów. Jako tradycyjna firma z prawie 120-letnim doświadczeniem, wie jak połączyć tradycyjne rzemiosło z nowoczesnymi trendami w cukiernictwie i lodziarstwie.

Z Langenfeld na cały świat

Szeroka gama produktów, oferuje produkty mieszanek do pieczenia, smaków i past do ciast, ułatwiających codzienną pracę w piekarni i cukierni.  Dreidoppel  jest eksportowana z Langenfeld (Nadrenia) na cały świat.

Nasze podstawowe kompetencje: smak

Dzięki ponad 100 różnym pastom i smakom ciast - od klasycznego po modny - wspieramy precyzyjnie dostosowanie niuansów smaku i z typowym kolorem przy tworzeniu indywidualnych kreacji cukierniczych w deserach.

Dreidoppel - pomysły na dobry smak! Od 1899 roku


Callebaout

logo_barry-callebaut.png

Barry Callebaut, to firma, której chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Jeden z największych producentów czekolady na świecie. Firma oferuje czekoladę od klasycznych do premium Origin, Oprócz czekolad firma Barry Callebaut zapewnia i dostarcza bardzo wysokiej jakości produkty do wyrobów cukierniczy, produkcji ciast i deserów. Wspiera wiedzą technologią. Za jakością produktów, idzie wiedza i wsparcie technologiczne. Callebaut jest jedną z najbardziej innowacyjnych firm na świecie zaopatrujących branżę cukierniczą i lodziarską w produkty najwyższej, belgijskiej jakości. Główny partner najważniejszego konkursu na świecie World Chocolate Master. 


Comprital

comprital.jpg

W portfolio produktów firmy Comprital znajduje się szoroki wybór produktów do produkcji lodów i produkty do cukiernicze: Giubileo Experience, Mistrzowska czekolada Knam, Bazy mleczne, Bazy owocowe, Integratory, Bazy do lodów niskokalorycznych, Speedy - lody bez pasteryzacji, Mrożony jogurt, Produkty do granitorów i blenderów, Lody soft (lody włoskie).


Pregel

pregel.png

Firma PreGel została założona w 1967 roku przez dr Luciano Rabboni, a dziś jest jedną z największych, europejskich firm produkujących komponenty lodziarskie i cukiernicze. Pregel współpracuje z ekspansywną siecią lokalnych importerów i dystrybutorów, dzięki czemu produkty PreGel`a są
dystrybuowane w ponad 130 krajach.

Przez prawie 10 lat działalności Pre Gel wspomagała rozwój rzemieślniczego sektora lodziarskiego, wprowadzając na rynek wiele wyśmienitych produktów.
Dziś Pre Gel jest jednym z najważniejszych producentów na rzecz szeroko rozumianego rynku surowców cukierniczych i lodziarskich i jest także ważnym punktem odniesienia w dalszym procesie rozwoju i innowacyjności rynku.
Pre Gel jest obecny na całym świecie poprzez swoje trzy zakłady produkcyjne we Włoszech oraz w USA , kilkanaście własnych oddziałów ( Australii, Austrii, Kanadzie, Niemczech, Meksyku, Polsce, Szwajcarii, USA oraz w krajach Ameryki Południowej),  a produkty Pre Gel’a są dystrybuowane w ponad 100 krajach świata poprzez szeroką sieć importerów i dystrybutorów.