lody-galkowe.pnglody-z-automatu.pngjogurt-mrozony.pngnapoje-mrozone.png

cukiernictwo.pngwafle-opakowania.pngkawa-bar.pngakcesoria.png

Jogurt mrożony na kilka sposobów - Sempre

Co to jest jogurt mrożony?

Jogurt mrożony, znany również jako frozen yogurt, to popularny deser mleczny, który łączy w sobie cechy tradycyjnego jogurtu i lodów. Jest to lekki, kremowy przysmak, który może być podawany w wielu smakach i z różnymi dodatkami.

Jogurt mrożony wg indywidualnej receptury...

Chcesz wiedzieć, ile jest "jogurtu w jogurcie"? Chcesz poznać skład swojego jogurtu, jego słodzenie, zawartość tłuszczu i kalorii? Sam zdecyduj, jak produkować swój jogurt. Stwórz własny, niepowtarzalny jogurt mrożony, jogurt naturalny oraz jogurty owocowe. Skontaktuj się z nami, aby rozpocząć.

Jogurt mrożony w proszku do automatów do lodów

W naszej ofercie znajdziesz jogurt mrożony od dwóch renomowanych włoskich producentów: Pernigotti (Yogurt Soft Ice) oraz Babbi (Frozen Yogurt Mix). Idealny do maszyn bez pomp do napowietrzania oraz automatów do lodów, zapewnia doskonały smak i konsystencję.

 

Jogurt mrożony w proszku do granitora.

Jogurt mrożony powstaje na bazie jogurtu, który jest mieszany z mlekiem, cukrem i innymi składnikami smakowymi. W niektórych przypadkach do produkcji jogurtu mrożonego używa się również proszku jogurtowego. Pernigotti Cremasempre Yogurt to produkt, który w łatwy sposób przygotujesz w granitorze. Jogurty mrożone są  alternatywą dla lodów o smaku jogurtowym i opcją na poszerzenie swojego menu stosunkowo niskim kosztem.

Liofilizat jogurtu - dodatek smakowy do lodów jogurtowych

W skrócie liofilizat jogurtu powstaje poprzez zamrożenie naturalnego jogurtu, a następnie na usunięciu z niego wody na drodze sublimacji lodu, czyli bezpośrdeniego jego przejścia w stan pary, z pominięciem stanu ciekłego. Liofilizat jogurtu jest po prostu suchym jogurtem bez wody. Stosuje się go m.in. przy wzmacnianiu smaku jogurtu mrożonego.

Dlaczego warto wybrać Sempre?

  • Wysoka jakość: Nasze produkty pochodzą od uznanych włoskich producentów, co gwarantuje najwyższą jakość i smak.
  • Indywidualne podejście: Możliwość tworzenia własnych receptur jogurtu mrożonego.
  • Wszechstronność: Produkty do automatów do lodów, granitorów i wzmacniania smaku.
  • Prostota: Łatwe w przygotowaniu i ekonomiczne rozwiązania dla Twojej firmy.

Skontaktuj się z nami, aby dowiedzieć się więcej i rozpocząć współpracę!

Po dokładną i aktualną listę oferowanych produktów zapraszamy do kontaktu z naszym działem handlowym. Dostępną ofertę znajdziesz również w naszym sklepie internetowym https://www.cukieteria.pl/947-dodatki-funkcjonalne-do-lodow

logo_cukieteria_online.png

Jogurt liofilizowany

Pernigotti - 150 lat doświadczenia

pernigotti_logo.png

Założona w 1860 roku przez przedsiębiorcę Stefano Pernigotti,z włoskiego miasta Novi Ligure, firma Pernigotti rozpoczęła jako producent Torrone oraz Gianduiotto.

W 1936 roku rozpoczęła produkcję składników do lodów. Po II wojnie światowej Pernigotti stała się największym włoskim producentem na rynku czekolad, nugatów i komponentów do lodów.

 

Zobacz więcej...


Comprital

comprital.jpg

W portfolio produktów firmy Comprital znajdują się: Giubileo Experience, Mistrzowska czekolada Knam, Bazy mleczne, Bazy owocowe, Integratory, Bazy do lodów niskokalorycznych, Speedy - lody bez pasteryzacji, Mrożony jogurt, Produkty do granitorów i blenderów, Lody soft (lody włoskie)


Pregel

pregel.png

Firma PreGel została założona w 1967 roku przez dr Luciano Rabboni, a dziś jest jedną z największych, europejskich firm produkujących komponenty lodziarskie i cukiernicze. Pregel współpracuje z ekspansywną siecią lokalnych importerów i dystrybutorów, dzięki czemu produkty PreGel`a są
dystrybuowane w ponad 130 krajach.