Jogurt mrożony na kilka sposobów - Sempre
Jogurt mrożony wg indywidualnej receptury...
Chcesz wiedzieć ile jest "jogurtu w jogurcie"? Chcesz wiedzieć czym Twój jogurt jest słodzony, ile ma tłuszczu, ile posiada kalorii? Sam zdecyduj jak produkować swój jogurt. Stwórz własny, niepowtarzalny jogurt mrożony, jogurt natarualny oraz jogurty owocowe. Skontaktuj się z nami.
Jogurt mrożony w proszku do automatów do lodów...
W naszej ofercie posiadamy jogurt mrożony dwóch włoskich producentów: Pernigotti(Yogurt Soft Ice) oraz Comprital.
Jogurt mrożony w proszku do granitora...
Pernigotti Cremasempre Yogurt to produkt, który rozpuszcza się z wodą lub mlekiem. Następnie zmraża w granitorze. To prosty sposób na poszerzenie swojego menu stosunkowo małym kosztem.
Liofilizat jogurtu - Pernigotti Yogoplus
W skrócie liofilizat jogurtu powstaje poprzez zamrożenie naturalnego jogurtu, a następnie na usunięciu z niego wody na drodze sublimacji lodu, czyli bezpośrdeniego jego przejścia w stan pary, z pominięciem stanu ciekłego. Liofilizat jogurtu jest po prostu suchym jogurtem bez wody. Stosuje się go m.in. przy wzmacnianiu smaku jogurtu mrożonego.
Stabilizator jogurtu - Pernigotti Base Yogurt
Po dokładną i aktualną listę oferowanych produktów zapraszamy na nasz sklep internetowy:
Pernigotti - 150 lat doświadczenia
Założona w 1860 roku przez przedsiębiorcę Stefano Pernigotti,z włoskiego miasta Novi Ligure, firma Pernigotti rozpoczęła jako producent Torrone oraz Gianduiotto.
W 1936 roku rozpoczęła produkcję składników do lodów. Po II wojnie światowej Pernigotti stała się największym włoskim producentem na rynku czekolad, nugatów i komponentów do lodów.
Comprital
Pregel
Firma PreGel została założona w 1967 roku przez dr Luciano Rabboni, a dziś jest jedną z największych, europejskich firm produkujących komponenty lodziarskie i cukiernicze. Pregel współpracuje z ekspansywną siecią lokalnych importerów i dystrybutorów, dzięki czemu produkty PreGel`a są
dystrybuowane w ponad 130 krajach.