Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

 

 


9819303-remont-mieszkania-900-556.jpg


W związku z trwającym remontem pracowni oraz labolatorium szkolenia zostaną wznowione na początku 2018 roku.


Za utrudnienia przepraszamy

Zespół Sempre Group












 

orzeszek_1_of_1.jpg

11-13.10.2016

WARSZTATY LODZIARSKIE

Warsztaty lodziarskie w Sempre Pruszków

  • Trendy w lodziarstwie sezon 2016/17
  • Wykorzystanie komponentów lodowych w cukiernictwie
  • Naturalne granity na bazie owoców
  • Dobór maszych oraz technologii przy produkcji lodów
  • Jak podnieść jakość lodów
  • Komponenty do lodów gałkowych i wegańskich
  • Lody rzemieślnicze, bezglutenowe


 WARSZTATY BEZPŁATNE

Informacje i zapisy: szkolenia@sempreinfo.pl, tel. +48/532 403 425


 FORMULARZ_UCZESTNICTWA.pdf

HARMONOGRAM_WARSZTATÓW.pdf

 

 

 


 

izomalt.jpg20.09.2016

WARSZTATY "TECHNIKI PRACY Z IZOMALTEM"

prowadzący: Wiesław Kucia Modecor


Tematem szkolenia będzie praca z izomaltem. Każdy uczestnik samodzielnie wykona dekoracje z izomaltu, pozna bezpieczne techiki pracy z nim oraz techniki wykonywania dekoracjią. Szkolenie to doskonała okazja do rozpoczęcia przygody z izomaltem. Szkolenie zarówno ale poczatkujących jak i zaawanowanych. 

Czas trwania 6,5 h

Godziny 9:30-15:30

 

Koszt 430 zł brutto (W CENIE SZKOLENIA MATERIAŁY FIRMY MODECOR O WARTOŚCI 390 ZŁ BRUTTO)

 

 

 

 

wicej.png

 

 


 

260x171_lukier_krolewski.jpg17.09.2016

SZKOLENIE "Dekoracje z lukru królewskiego"

prowadząca: Beata Prusak Pierniczki do Zadań Specjalnych

 

Tematem szkolenia będzie praca z lukrem królewskim. Każdy z uczestników wykona samodzielnie dekorację. Nauczy się pracować w różnych technikach, pozna zasady pracy z tylkami oraz barwnikami spożywczymi. Uczestnicy będą mieli okazję stworzenia dekoracji za pomocą szablonów kulinarnych. Szkolenie to doskonała okazja do rozpoczęcia przygody z dekoracjami z lukru królewskiego. 

 

Szkolenie zarówno ale poczatkujących jak i zaawanowanych. 

Czas trwania 8  h

Godziny 9:00-17:00

Koszt 550 zł brutto 


        

 

 

wicej.png

 

 


 

marcepan_sempre_lubeca.jpg13.09.2016

SZKOLENIE PRODUKTOWE "Wykorzystanie marcepanu w pracy cukiernika"

prowadzący: Mario Peterscheck Lubeca 


Godziny 10:00-15:00

 

Szkolenie bezpłatne, decyduje kolejność zgłoszeń. Ilość miejsc ograniczona.

Zapisy: szkolenia@sempreinfo.pl, tel:532-403-425, 601-273-637


        

 

 

 

 


 

praliny_Joanna_Tarka.jpg 20.08.2016

 WARSZTATY CZEKOLADOWE

,,Od ziarna do czekolady: temperowanie, praliny, trufle bez tajemnic"

prowadząca: Joanna Olszewska Sempre

poziom: podstawowy 

 

Czas trwania 5-6 h

Godziny 10:00-16:00

Koszt: 300 zł brutto 

 

W przypadku dokonania  jednorazowych zakupów na sklepie on-line www.cukieteria.pl  na kwotę 380 zł brutto SZKOLENIE GRATIS

 

 

 

 

wicej.png

 

 


 

260x171_lukier_krolewski.jpg02.08.2016

SZKOLENIE "Dekoracje z lukru królewskiego"

prowadząca: Beata Prusak Pierniczki do Zadań Specjalnych

 

Tematem szkolenia będzie praca z lukrem królewskim. Każdy z uczestników wykona samodzielnie dekorację. Nauczy się pracować w różnych technikach, pozna zasady pracy z tylkami oraz barwnikami spożywczymi. Uczestnicy będą mieli okazję stworzenia dekoracji za pomocą szablonów kulinarnych. Szkolenie to doskonała okazja do rozpoczęcia przygody z dekoracjami z lukru królewskiego. Gwarantujemy 8 h świetnej zabawy.

 

Szkolenie zarówno ale poczatkujących jak i zaawanowanych. 

Czas trwania 8  h

Godziny 9:00-17:00

Koszt 600 zł brutto 


        

 

 

wicej.png

 

 


 

areograf_szkolenie.jpg27.07.2016

WARSZTATY "AEROGRAF"

prowadząca: Agnieszka Wojnecka Food Colours 


Tematem szkolenia będzie praca z aerografem na atrapach tortów. Każdy z uczestników wykona samodzielnie dekorację na atrapie obłożonej masą cukrową. Szkolenie to doskonała okazja do rozpoczęcia przygody z aerografem. Gwarantujemy 5,5 h świetnej zabawy

Czas trwania 8 h

Godziny 9:30-17:30

 

Koszt 650 zł brutto W CENIE SZKOLENIA AEREOGRAF + PAKIET BARWNIKÓW O WARTOŚCI 450 ZŁ BRUTTO

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ UCZESTNICTWA Z WŁAŚNYM AEROGRAFEM  ORAZ BARWNIKAMI KOSZT 300 ZŁ BRUTTO

 

 

 

wicej.png

 

 


 

Thiery_Ayel_260_171.jpg14.07.2016

WARSZTATY "Croquembouche - tradycyjny francuski tort weselny "

prowadzący: Thierry Ayel Francja na Talerzu


Tematem szkolenia będzie Croquembouche, tradycyjny francuski tort weselny składający się piramidki ptysiów połączonych ze sobą  bursztynowymi nitkami słodkiego karmelu. Każde ciasteczko wypełnione jest pysznym crème pâtissière. Gwarantujemy 5,5 h świetnej zabawy

Czas trwania 5 h

Godziny 10:00-15:00

 

Koszt 390 zł brutto

 

 

 

 

wicej.png

 

 


 

modecor_izomalt.jpg13.07.2016

WARSZTATY "TECHNIKI PRACY Z IZOMALTEM"

prowadzący: Wiesław Kucia  Modecor


Tematem szkolenia będzie praca z izomaltem. Każdy uczestnik samodzielnie wykona dekoracje z izomaltu, pozna bezpieczne techiki pracy z nim oraz techniki wykonywania dekoracjią. Szkolenie to doskonała okazja do rozpoczęcia przygody z izomaltem. Szkolenie zarówno ale poczatkujących jak i zaawanowanych. 

Czas trwania 6,5 h

Godziny 9:30-15:30

 

Koszt 430 zł brutto (W CENIE SZKOLENIA MATERIAŁY FIRMY MODECOR O WARTOŚCI 430 ZŁ BRUTTO)

 

 

 

 

wicej.png

 

 


 

izomalt.jpg12.07.2016

WARSZTATY "TECHNIKI PRACY Z IZOMALTEM"

prowadzący: Wiesław Kucia Modecor


Tematem szkolenia będzie praca z izomaltem. Każdy uczestnik samodzielnie wykona dekoracje z izomaltu, pozna bezpieczne techiki pracy z nim oraz techniki wykonywania dekoracjią. Szkolenie to doskonała okazja do rozpoczęcia przygody z izomaltem. Szkolenie zarówno ale poczatkujących jak i zaawanowanych. 

Czas trwania 6,5 h

Godziny 9:30-15:30

 

Koszt 430 zł brutto (W CENIE SZKOLENIA MATERIAŁY FIRMY MODECOR O WARTOŚCI 430 ZŁ BRUTTO)

 

 

 

 

wicej.png

 

 


 

areograf_szkolenie.jpg25.06.2016

WARSZTATY "AEROGRAF"

prowadząca: Agnieszka Wojnecka Food Colours


Tematem szkolenia będzie praca z aerografem na atrapach tortów. Każdy z uczestników wykona samodzielnie dekorację na atrapie obłożonej masą cukrową. Szkolenie to doskonała okazja do rozpoczęcia przygody z aerografem. Gwarantujemy 5,5 h świetnej zabawy

Czas trwania 5,5 h

Godziny 9:30-14:30

 

Koszt 650 zł brutto ( zapis do 10.06.2016)

po tym terminie 750 zł brutto W CENIE SZKOLENIA AEROGRAF + PAKIET BARWNIKÓW O WARTOŚCI 450 ZŁ BRUTTO

 

 

 

wicej.png

 

 


 

czekolada_szkolenie_baner_260X171.jpg 18.06.2016

 WARSZTATY CZEKOLADOWE

,,Od ziarna do czekolady-temperowanie, praliny, trufle bez tajemnic+techniki malowania barwnikami spożywczymi"

prowadząca: Joanna Olszewska Sempre

poziom: podstawowy 

 

 WARSZTATY CZEKOLADOWE Od ziarna do czekolady, temperowanie, praliny, trufle – bez tajemnic” Prowadząca: Joanna Tarka

Czas trwania 4-5 h

Godziny 10:00-15:00

Koszt 300 zł brutto

UWAGA ZRÓB ZAKUPY ZA 380 ZŁ SZKOLENIE OTRZYMASZ GRATIS

 

 

 

wicej.png

 

 


 

koronka_przecierana_Anna_Dara.jpg15.06.2016

WARSZTATY "TORTY ŚLUBNE,PRZECIERANA KORONKA I KWIATY” 

prowadząca: Anna Daraż Mater Martini


Tematem szkolenia będzie tworzenie tortów ślubnych w stylu angielskim z wykorzystanie techniki przecieranej koronki. Uczestnicy będą mieli okazję nauczyć się tworzyć kompozycje kwiatowe na tortach wielopiętrowych. Gwarantujemy 6,5 h świetnej zabawy

Czas trwania 6-7 h

Godziny 9:00-15:30

Koszt 650 zł brutto 

 

 

 

wicej.png

 

 


 

4a04eaf00ecef152cfb9f2a2520c2679_f290.png 14.06.2016

 WARSZTATY FIGURKI 3D 

 prowadząca: Anna Daraż Master Martini


Tematem szkolenia będzie tworzenie i modelowanie figurki 3D z masy cukrowej, czekolady plastycznej oraz gum pasty. Każdy z uczestników nauczy się nadawania charakteru figurkom oraz indywidualnego charakteru. Na warsztatach wykonamy figurkę seksownej i jakże pięknej postaci. Jest to doskonała okazja do rozpoczęcia przygody z figurkami ludzi. Gwarantujemy 6,5 h świetnej zabawy.

Czas trwania 4-5 h

Godziny 9:00-15:30

Koszt 650 zł brutto 

 

 

 

wicej.png

 

 


 

260x178.jpg 11.06.2016

 WARSZTATY FRANCUSKIE ,,VERINKI NA SŁODKO/ VERRINES SUCREE" czyli Francja na talerzu

 prowadzący: Thierry Ayel Francja na Talerzu

 

WARSZTATY  Francuskie „Verinki na słodko”/ „Verrines Sucree”  - szalenie apetyczne i wyrafinowane  desery serwowane w przeźroczystych szklaneczkach, to pomysł francuskich cukierników na deser, który sprawdza się jako poczęstunek podczas bankietów, wesel  i przyjęć dla większej ilości gości oraz na imprezach wśród rodziny i przyjaciół. 

Czas trwania 4-5 h

Godziny 9:30-14:30

Koszt 250 zł netto CENA PROMCYJNA do 29.05.2016

 

 

 

wicej.png

 

 


 

modecor.jpg17.05.2016

Innowacyjne techniki dekorowania" szkolenie produktowe MODECOR 

prowadzący: Wiesław Kucia Modecor


Tematem szkolenia będzie praca z barwnikami, izomatem, różnymi masami cukrowymi. Uczestnicy zmierzą się z tematem koronek. Na uczestników czeka wiele atrakcji i niespodzianek.


SZKOLENIE BEZPŁATNE, DECYDUJE KOLEJNOŚĆ ZGŁOSZEŃ

 

 

 

 

 

 

 

 


 

praliny_Joanna_Tarka.jpg 07.05.2016

 WARSZTATY CZEKOLADOWE

,,Od ziarna do czekolady-temperowanie, praliny, trufle bez tajemnic"

prowadząca: Joanna Olszewska Sempre 

poziom: podstawowy 

 

 

WARSZTATY CZEKOLADOWE Od ziarna do czekolady, temperowanie, praliny, trufle – bez tajemnic” Prowadząca: Joanna Tarka

Czas trwania 4-5 h

Godziny 11:00-15:00

Koszt 350 zł brutto

 

 

 

wicej.png

 

 


 


SEMP_INF_IGA.jpg10.05.2016

WARSZTATY SUGARCRAFTINGU-TORT WESELNY

prowadząca: Iga Sarzyńska Modecor

Poziom średnio-zaawansowany/zaawansowany

 

 

Odkryj jak stworzyć spektakularny tort ślubny udekorowany ręcznie stworzonymi cukrowymi kwiatami. Naucz się nadawać kształt, modelować, kolorować oraz łączyć kwiaty w bukiet. Każdy uczestnik stworzy: róże, lilię, kosmos, oraz słodki groszek.

Koszt:750 brtto

Czas trwania 5-6 h

Koszt 750 zł ( każdy z uczestników otrzyma materiały firmy Modecor o wartosci 650 zł)

 

 

 

wicej.png

 

 


 



 info_komunie_warsztaty.jpg23.04.2016

WARSZTATY KOMPOZYCJE KOMUNIJNE

prowadząca: Agnieszka Wojnecka Food Colours

Poziom podstawowy /średnio-zaawansowany

 

 

Odkryj jak stworzyć spektakularny tort komunijny z dekoracjami z masy cukrowej. Naucz się nadawać kształt, modelować, kolorować oraz łączyć poszczególne elementy w całość nadając im wyjątkowy charakter. Naucz się pikowania 3d oraz pracy z barwnikami.

Każdy uczestnik stworzy: hostię, winogrona, różaniec, kwiaty, biblię, księgę tort.

 

Koszt:250 brtto PROMOCJA DO 18.04.2016, CENA REGULARNA 300 ZŁ BRUTTO

 

wicej.png

 

 


 

baner_may.jpg 09.04.2016

 WARSZTATY CZEKOLADOWE

,,Od ziarna do czekolady-temperowanie, praliny, trufle bez tajemnic"

prowadząca: Joanna Olszewska Sempre 

poziom: podstawowy 

 

 

WARSZTATY CZEKOLADOWE Od ziarna do czekolady, temperowanie, praliny, trufle – bez tajemnic” Prowadząca: JoannaOlszewska

Czas trwania 4-5 h

Godziny 11:00-15:00

Koszt 350 zł brutto

 

 

 

wicej.png

 

 


 

logo_figurki_wiesio.png16.03.2016

BAJKOWE FIGURKI Z MASY CUKROWEJ

Prowadzący: Wiesław Kucia Modecor

poziom podstawowy/średnio-zaawansowany 

 

Czas trwania 4-5 h

Godziny:10:00-15:00

 

Koszt: 300 zł netto

Zakupy produktów firmy Modecor na kwotę 600 zł netto. SZKOLENIE GRATS

 

 

wicej.png

 

 


 

warsztaty_lodowe_Pernigotti.jpg29.02-04.03.2016

WARSZTATY LODOWE PERNIGOTTI


29.02.2016 ,,AUTOMATY DO LODÓW"

01.03.2016 ,,POCZĄTKUJĄCY RZEMIEŚLNICY"

02.03.2016 "ZAWODOWI RZEMIEŚLNICY"

03.03.2016 ,,POCZĄTKUJĄCY RZEMIEŚLNICY"

04.03.2016 ,,AUTOMATY DO LODÓW''

 

INFORMACJE I ZAPISY: tel:784-254-682, szkolenia@sempreinfo.pl

 

 FORMULARZ_UCZESTNICTWA.pdf

 

wicej.png

 

 


 

 

SZKOLENIE_FIGURKI_MODECOR.jpg

  

02.12.2015

WARSZTATY ,,BAJKOWE FIGURKI Z MASY CUKROWEJ"

prowadzący Wiesław Kucia Modecor

Modelowania figurek z masy cukrowej

Łączenia poszczególnych elementów figurek
Nadawania charakteru figurkom oraz zastosowania barwników spożywczych
Mocowania figurek na torcie, technik projektowania figurek

Szkolenie poprowadzi Wiesław Kucia z firmy Modecor

Czas trwania szkolenia 1 dzień (5h)

10:00-15:00


Koszt 430,50 brutto 

 

 

wicej.png

 

 

 

 


 

SZKOLENIE_COMPRITAL.jpg 

18,24,26 LISTOPAD 2015

WARSZTATY ,,OTWÓRZ Z NAMI LODZIARNIĘ"

18 listopad 2015 Poznań ul.Widłakowa 11
24 listopad 2015 Sempre Pruszków ul.Wiejska 13a
26 listopad 2015 Grudziądz ul.Magazynowa 3

Warsztaty odbywać się będą w godzinach 11:00-15:00

Zgłoszenia na warsztaty przyjmujemy droga mailową szkolenia@sempreinfo.pl bądź telefoniecznie 784 254 682
   


wicej.png

 

 

 


  

                                                                       16,17,18,19,20 LISTOPAD 2015

orzeszek_1_of_1.jpg

WARSZTATY LODOWE PERNIGOTTI
 
16 listopad 2015 ,,Automaty do lodów" dla osób planujących otwarcie punktu z lodami z automatu
17 i 19 listopad 2015: ''Poczatkujacy rzemieślnicy"-dla osób planujacych otwarcie lodziarni
18 listopad 2015: "Zawodowi rzemieslnicy" -dla osób planujących otwarcie lodziarni
20 listopad 2015: "Automaty do lodów"-poczatkujący rzemieślnicy

Zgłoszenia na warsztaty przyjmujemy droga mailową sempre@sempreinfo.pl bądź telefoniecznie 784 254 682
 

FORMULARZ_UCZESTNICTWA.pdf

ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA
 

 


Untitled-1.png

15 września 2015

 WARSZTATY CUKIERNICZE: Florystyka cukiernicza


 Tworzenia kwiatów cukrowych z Gumpasty
 Użycia barwników spożywczych do barwienia kwiatów
 Użycia lukru królewskiego do tworzenia dekoracji szprycowanych
 Pracy z wykrojnikami do kwiatów

  Szkolenie prowadzi Iga Sarzyńska  - ambasador firmy Modecor.  

 UWAGA: cena 700 NETTO ( cena obejmuje surowce i narzędzia, które kursanci zabierają po szkoleniu) *przedpłata 50% decyduje o kolejności zgłoszeń.

Zapisy pod numerami telefonów: 519 020 008 lub 22 734 20 18

 

 

 

 

 


styl_angielski.png


6 maja 2015


STYL ANGIELSKI


PROGRAM:

- podstawy pracy z cukrem lodowym(lukrem),

- szprycowanie lukrem boków tortu, dekoracje,

- tworzenie kwiatków z użyciem gumpasty, różne rodzaje,

- barwniki do masy cukrowej, do aerografu itp.

 

Maksymalna ilość osób: 8. Czas szkolenia: od 9:00 do 14:00.

Dla każdego uczestnika przy zakupie produktów Modecor na kwotę 400zł netto szkolenie jest gratis! (sam koszt szkolenia wynosi 200zł netto).

 

 

 

 

 


chocolate_cake.jpg


5 maja 2015


SZKOLENIE Z CZEKOLADY


PROGRAM:

- temperowanie czekolady,

- charakterystyka barwników do czekolady, barwniki na bazie masła kakowego,

- wykonywanie dekoracji z czekolady przy użyciu folii transferowych,

- praliny

 

Maksymalna ilość osób: 6-7. Czas szkolenia: od 9:00 do 14:00.

Dla każdego uczestnika przy zakupie produktów Modecor na kwotę 400zł netto szkolenie jest gratis! (sam koszt szkolenia wynosi 200zł netto).

 

 

 

 

 


IGA.png


14 kwietnia 2015


WARSZTATY CUKIERNICZE: Kurs zaawansowany z Igą Sarzyńską.

 

Zapisy oraz szczegóły:

Sławek Szewczyk - tel. 519 02 00 44

Krzysztof Smoleń - tel. 519 02 00 47

 

TEMAT WARSZTATÓW:

Poznanie podstawowych zasad modelowania figurek 3D z ekspresowej masy modelarskiej, użycie wyciskacza do masy cukrowej, tworzenie efektu drewna na masie cukrowej i sekrety kolorowania przy użyciu barwników żelowych i pudrowych. Dla profesjonalistów pragnących zaimponować klientom ręcznie robionymi figurkami 3D.

 

UWAGA: cena 700 NETTO ( cena obejmuje surowce i narzędzia, które kursanci zabierają po szkoleniu) *przedpłata 50% decyduje o kolejności zgłoszeń.

 

 

 

 

 


pralina_ze_Stephana.png


10 kwietnia 2015


Profesjonalne Szkolenia Świat Czekolady wraz z firmą Stephan Machinery GmbH mają zaszczyt zaprosić na prezentację nowoczesnego urządzenia STEPHAN UM24.

 

Prezentacja odbędzie się 10 kwietnia 2015 r. o godzinie 11.00 w firmie w Pruszkowie, ul. Wiejska 13A

  

 

wicej.png

 

 


orzeszek_1_of_1.jpg


16 - 17 - 18- 19 - 20 marca 2015

Warsztaty lodziarskie z PERNIGOTTI



16 marca 2015: Automaty do lodów - dla osób planujących otwarcie punktu z lodami z automatu.

17 i 19 marca 2015: Początkujący rzemieślnicy - dla osób planujących otwarcie lodziarni

18 marca 2015: Zawodowi rzemieślnicy - dla osób prowadzących lodziarnie

20 marca 2015: Aoutomaty do lodów - początkujący rzemieślnicy


wicej.png

 

 

 

 


warszataty_mistrzow.jpg


12 marca 2015

 

Warsztaty lodziarskie - "POZNAJ WARSZTAT MISTRZÓW" 


Filippo Novelli - Mistrz Świata Coppa del Mondo della Gelateria 2012 prezentacja lodów wytrawnych , sposób podania i produkcji.

Aleksandra Sowa - mistrzyni cukiernictwa 3 miejsce w Coppa del Mondo della Gelateria 2014  prezentacja i wykonanie deserów

  


wicej.png

 

 


modecor_torta.jpg


10 i 11 marca 2015


WARSZTATY CUKIERNICZE: Torty komunijne z zastosowaniem koronek z isomaltu.

 

Zapisy oraz szczegóły:

Sławek Szewczyk - tel. 519 02 00 44

Krzysztof Smoleń - tel. 519 02 00 47

 

Czas szkolenia 3-4 h. Uczestnik szkolenia deklaruje zakupy produktów firmy Modecor na kwotę 300zł netto.

 

 

 

 

 


barimaw.png


27 i 28 stycznia 2015


Dekoracje czekoladowe Barbara Luijckx oraz surowce Barima Artisanal

 – prezentacja nowości i ich zastosowania

 

Zapisy oraz szczegóły:

Sławek Szewczyk - tel. 519 02 00 44

Krzysztof Smoleń - tel. 519 02 00 47

Szkolenie bezpłatne. Ilość miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń!

 

wicej.png

 

 

 

 


orzeszek_1_of_1.jpg


17 - 18 - 19- 20 listopada 2014

Warsztaty lodziarskie z PERNIGOTTI


17 listopada 2014: “LODY Z AUTOMATU INACZEJ...:

18 i 20 listopada 2014: “MOJA PIERWSZA LODZIARNIA”

19 listopada 2014: “TRADYCJA I NATURA W GŁÓWCE” DLA ZAAWANSOWANYCH


wicej.png

 

 

 

 

 

 


frezer.jpg


21 - 22 października 2014

  

Warsztaty lodziarskie z Arlekino / Comprital - "OTWÓRZ Z NAMI LODZIARNIĘ" 


Tematy podczas warsztatów:

1. Produkty do lodów gałkowych i nie tylko,

2. Aktualne trendy w konsumpcji,

3. Alternatywne metody produkcji,

4. Soft, świder, jogurt mrożony,

5. Prezentacja maszyn i urządzeń.

  

Szkolenie bezpłatne. Ilość miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń!

 

Zapisy oraz szczegóły:

Marta Trześniewska - tel. 506 065 679

Katarzyna Jędrzejewska - tel. 506 065 680

arlekino@arlekino.p


 

 

 


DEKORPOL_MINIATURKA.png


16 i 17 września 2014


Warsztaty cukiernicze DEKORPOL

Tematy warsztatów:
- Technika produkcji cukrowych koronek,
- Sposoby wykorzystania mas cukrowych do obkładania ciast i tortów

 

 

 

Szkolenie płatne. Liczba miejsc ograniczona, maksymalnie 10 osób. wicej.png

 

 


modecor_truskawka.png


19 i 20 sierpnia 2014


Warsztaty cukiernicze MODECOR

Tematy warsztatów:
- Formy do tworzenia struktur,
- Barwniki do masy cukrowej
- Masy cukrowe do obkładania tortów,
- Masy „Facile” do tworzenia struktur.


Szkolenie płatne. Liczba miejsc ograniczona, maksymalnie 8 osób. wicej.png

 

 


ANNA_DARAZ.png


9 czerwca 2014

 

Kurs dekorowania tortów MODECOR


• Co: ekskluzywne kursy dekoracji tortów w stylu angielskim z użyciem masy cukrowej, barwników spożywczych i piętrowych tortów
• Z: Anna Daraż - Ambasadorem Modecoru w stylu angielskim w Polsce
• Kto: Profesjonalni cukiernicy, którzy chcą rozwinąć swoje umiejętności dekoratorskie i styl.

 

 

Szkolenie płatne. Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.wicej.png

 

 


warszataty_mistrzow.jpg


7 maja 2014

 

Warsztaty lodziarskie - "POZNAJ WARSZTAT MISTRZÓW" 


Tematy podczas warsztatów:

1. Tajemnice lodowego sushi,

2. Mistrzowskie receptury Aleksandry Sowy,

3. Wyjątkowość lodów Giubileo.

  

 Prowadzący: Aleksandra Sowa, Filippo Novelli.wicej.png

 

 


tort_jhs.png


8 i 9 kwietnia 2014

 

Warsztaty cukiernicze z firmą MODECOR


Tematy podczas warsztatów:

1. Dekoracje komunijne,

2. Figurki komunijne,

3. Obkładanie tortów.

 

Prowadzący: Wiesław Kucia (MODECOR)

Szkolenie bazpłatne. Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.

 

 

 

 


Fotolia_36747469_S_-_Copy.png


2 - 3 kwietnia 2014

 

Warsztaty lodziarskie - "SEZON 2014" 


Tematy podczas warsztatów:

1. Aktualne trendy w konsumpcji,

2. Linia Comprital Giubileo,

3. Alternatywne metody produkcji,

4. Softy, świdry, jogurty mrożone,

5. Prezentacja maszyn i urządzeń,

6. Znakowanie lodów zgodnie z nowymi przepisami prawnymi. Wykład Wioletty Bogusz specjalisty ds. bezpieczeństwa żywności.

 


wicej.png

 

 


frezer.jpg


1 kwietnia 2014

 

 

Warsztaty lodziarskie - "OTWÓRZ Z NAMI LODZIARNIĘ" 



Tematy podczas warsztatów:

1. Produkty do lodów gałkowych i nie tylko,

2. Aktualne trendy w konsumpcji,

3. Alternatywne metody produkcji,

4. Soft, świder, jogurt mrożony,

5. Prezentacja maszyn i urządzeń.

 

 


wicej.png

 

 


plakat01.jpg


25 - 26 marca 2014

 

 

Tematy w trakcie pokazu:

1. Ciasto drożdżowe z marcepanem,

2. Torty z marcepanem i czekoladą,

3. Wykorzystanie nugatów,

4. Napełnianie korpusów czekoladowych,

5. Trufle. 


 

 

Prowadzący: Erich Dietrich

 




wicej.png

 

 


orzeszek_1_of_1.jpg


5 - 7 marca 2014

 

Warsztaty Lodziarskie z zakresu produkcji lodów gałkowych, naturalnych sorbetów, lodów z automatu,

granity oraz mrożonego jogurtu.

 

 

Prowadzący: Sławek Szewczyk, Krzysztof Smoleń

 


wicej.png

 

 


dekoracje_marcepanowe.jpg


28 i 29 stycznia 2014

 

 Warsztaty cukiernicze z zakresu:

- figurek marcepanowych,

- dekoracji walentynkowych,

 

 

Prowadzący: Wiesław Kucia (MODECOR)

 

 

wicej.png

 

 


Ciasto-kostka-zurawina--Maskarpone.jpg


14 i 15 stycznia 2014

 

 Pokazy cukiernicze z zakresu produkcji:

- kostek deserowych,

- ciasta marchewkowego,

- sernika,

- tortów na pulpach owocowych i czekoladzie.

 

Prowadzący: Michał Gałązka (DAWN Foods) oraz Wiesław Kucia (MODECOR)




wicej.png

 

 


plakat01.jpg


3 i 4 grudnia 2013

 

 

Pokazy cukierniczo - czekoladziarskie z zakresu:

- produkcji tortów czekoladowo - marcepanowych,

- pralin krojonych i formowanych,

- trufli,

- ciast drożdzowych z marcepanem,

- tabliczek czekoladowych i batonów

- figurek czekoladowych.

 

 

Prowadzący: Marcin Paździor

 



wicej.png

 

 


orzeszek_1_of_1.jpg


19 i 20 listopada 2013

 

Warsztaty Lodziarskie z zakresu produkcji lodów gałkowych, naturalnych sorbetów, lodów z automatu,

granity oraz mrożonego jogurtu.

 

 

Prowadzący: Sławek Szewczyk, Krzysztof Smoleń

 


wicej.png

 

 


praliny_czek.png


24 października 2013



Zapraszamy Państwa na profejsonalne szkolenia z zakresu czekolady: 

Praliny krojone.

Warsztaty prowadzi znany technolog Marcin Paździor. UWAGA: Ilość miejsc ograniczona!

 

 

wicej.png

 


 

pastry12.jpg


22-23 października 2013



Zapraszamy Państwa na profejsonalne szkolenia z zakresu czekolady: 

Torty i dekoracja czekoladowe.

Warsztaty prowadzi znany technolog Marcin Paździor. UWAGA: Ilość miejsc ograniczona!

  

 

wicej.png