Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

 


 

 

logo_HoRECa.jpg

25-26 Kwiecień 2017

Mazury HoReCa

Expo Mazury Ostróda

POTRZEBUJESZ BEZPŁATNEGO ZAPROSZENIA?

NAPISZ DO NAS 

 

 

 

OFICJALNA STRONA TARGÓW

 

 

 

 

 

 

 


 

 

logo_Eurogastro.jpg

05-07 Kwiecień 2017

21 Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro

Centrum Targowo-Kongresowe MT Polska

STOISKO B-60

 

 

POBIERZ ZAPROSZENIE 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

logo_sweet_targi.jpg

25-27 Marzec 2017

VII Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie

Centrum Targowe FairExpo 

STOISKO NR 28

 

Spotkanie autorskie z Igą Sarzyńską ,,Moje cztery pory roku"

 

 

POBIERZ ZAPROSZENIE 

 

 

 

 

 

 

 


 

logodata.png__154x99.png

 


26.02 - 01.03.2017

TARGI BRANŻY LODZIARSKIEJ I CUKIERNICZEJ

 

Expo Sweet 2017 hala B, stoisko 22.

 

NOWOŚCI Z TARGÓW SIGEP 2017

 

POBIERZ BEZPŁATNE ZAPROSZENIE



 

 

 


 

 

Foof_to_go.jpg

08-09 Luty 201

7 Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii

AMBEREXPO Gdańsk

STOISKO D1

 

 

 

POBIERZ BEZPŁATNE ZAPROSZENIE 

 

 

 

 

 

 

 


 

logo.jpeg


21 - 25 stycznia 2017

Międzynarodowe Targi Branży Lodziarskiej, Cukierniczej i Piekarniczej.

 Rimini Fiera, Expo Centre


SIGEP - Największe na świecie, międzynarodowe targi branży lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej.

 

 

 

 

 



 

 


 

 

HoReCA.jpg

16-18 Listopad 2016

24 Miedzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii

Expo Kraków

STOISKO NR B10

 

 

 

 OFICJALNA STRONA TARGÓW

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Cake_Festiwal.jpg

22-23 Październik 2016

CAKE FESTIWAL POLAND 2016

Centrum Targowo-Kongresowe MT Polska

STOISKO NR 12

 

 

 

 OFICJALNA STRONA TARGÓW

 

 

 

 

 

 

 


 

                                                  11-14 Październik 2016

af4b1e1d68a6be7141880e5de4448963_f106.pngWARSZTATY LODOWE W SEMPRE

 

  • Trendy w lodziarstwie sezon 2016/17
  • Wykorzystanie komponentów lodowych w cukiernictwie
  • Naturalne granity na bazie owoców
  • Dobór maszych oraz technologii przy produkcji lodów
  • Jak podnieść jakość lodów
  • Komponenty do lodów gałkowych i wegańskich
  • Lody rzemieślnicze, bezglutenowe

 

 WARSZTATY BEZPŁATNE

  

Informacje i zapisy: szkolenia@sempreinfo.pl, tel. +48/532 403 425


 

 

 

 FORMULARZ_UCZESTNICTÓWA.pdf

HARMONOGRAM_WARSZTATW.pdf

 

 

 


 

Polagra_Tech.jpg


25-29.09.2016

 

Zaprasamy do odwiedzenia nas w Poznaniu na targach POLAGRA TECH 2016, które odbędą się 25-29.09.2016

Znaleźć nas będzie można w na  stoisku 78,pawilon 5




Oficjalna strona www targów









 

 

marcepan_sempre_lubeca.jpg13.09.2016

SZKOLENIE PRODUKTOWE "Wykorzystanie marcepanu w pracy cukiernika"

prowadzący: Mario Peterscheck Lubeca 


Godziny 10:00-15:00

 

Szkolenie bezpłatne, decyduje kolejność zgłoszeń. Ilość miejsc ograniczona.

Zapisy: szkolenia@sempreinfo.pl, tel:532-403-425, 601-273-637


        

 

 

 

 

 


 

soki_robot_coupe.jpg02.09.2016

SZKOLENIE PRODUKTOWE "Soki - jak połączyć przyjemne z pożytecznym" pokaz z degustacją

Firma: Robot Coupe


Godziny 13:00-15:00

 

Szkolenie bezpłatne. Ilość miejsc ograniczona.

Zapisy: szkolenia@sempreinfo.pl, tel: 532-403-425, 601-273-637


        

 

 

 

 


 

 

 

areograf_szkolenie.jpg25.06.2016

WARSZTATY "AEROGRAF"

prowadząca: Agnieszka Wojnacka

Tematem szkolenia będzie praca z aerografem na atrapach tortów. Każdy z uczestników wykona samodzielnie dekorację na atrapie obłożonej masą cukrową. Szkolenie to doskonała okazja do rozpoczęcia przygody z aerografem. Gwarantujemy 5,5 h świetnej zabawy

Czas trwania 5,5 h

Godziny 9:30-14:30

 

Koszt 650 zł brutto ( zapis do 10.06.2016)

po tym terminie 750 zł brutto W CENIE SZKOLENIA AEROGRAF + PAKIET BARWNIKÓW O WARTOŚCI 450 ZŁ BRUTTO

 

 

 

wicej.png

 

 


 

4a04eaf00ecef152cfb9f2a2520c2679_f290.png 14.06.2016

 WARSZTATY FIGURKI 3D 

 prowadząca: Anna Daraż 

Tematem szkolenia będzie tworzenie i modelowanie figurki 3D z masy cukrowej, czekolady plastycznej oraz gum pasty. Każdy z uczestników nauczy się nadawania charakteru figurkom oraz indywidualnego charakteru. Na warsztatach wykonamy figurkę seksownej i jakże pięknej postaci. Jest to doskonała okazja do rozpoczęcia przygody z figurkami ludzi. Gwarantujemy 6,5 h świetnej zabawy.

Czas trwania 4-5 h

Godziny 9:00-15:30

Koszt 650 zł brutto 

 

 

 

wicej.png

 

 


 

koronka_przecierana_Anna_Dara.jpg15.06.2016

WARSZTATY "TORTY ŚLUBNE,PRZECIERANA KORONKA I KWIATY” 

prowadząca: Anna Daraż 

Tematem szkolenia będzie tworzenie tortów ślubnych w stylu angielskim z wykorzystanie techniki przecieranej koronki. Uczestnicy będą mieli okazję nauczyć się tworzyć kompozycje kwiatowe na tortach wielopiętrowych. Gwarantujemy 6,5 h świetnej zabawy

Czas trwania 6-7 h

Godziny 9:00-15:30

Koszt 650 zł brutto 

 

 

 

wicej.png

 

 


 

260x178.jpg 11.06.2016

 WARSZTATY FRANCUSKIE ,,VERINKI NA SŁODKO/ VERRINES SUCREE" czyli Francja na talerzu

 prowadzący: Thierry Ayel

 

WARSZTATY  Francuskie „Verinki na słodko”/ „Verrines Sucree”  - szalenie apetyczne i wyrafinowane  desery serwowane w przeźroczystych szklaneczkach, to pomysł francuskich cukierników na deser, który sprawdza się jako poczęstunek podczas bankietów, wesel  i przyjęć dla większej ilości gości oraz na imprezach wśród rodziny i przyjaciół. 

Czas trwania 4-5 h

Godziny 9:30-14:30

Koszt 250 zł netto CENA PROMCYJNA do 29.05.2016

 

 

 

wicej.png

 

 


 

czekolada_szkolenie_baner_260X171.jpg 18.06.2016

 WARSZTATY CZEKOLADOWE

,,Od ziarna do czekolady-temperowanie, praliny, trufle bez tajemnic+techniki malowania barwnikami spożywczymi"

prowadząca: Joanna Tarka 

poziom: podstawowy 

 

 WARSZTATY CZEKOLADOWE Od ziarna do czekolady, temperowanie, praliny, trufle – bez tajemnic” Prowadząca: Joanna Tarka

Czas trwania 4-5 h

Godziny 11:00-15:00

Koszt 300 zł brutto UWAGA ZRÓB ZAKUPY ZA 380 ZŁ SZKOLENIE OTRZYMASZ GRATIS  ( zakupy w dniu szkolenia)

 

 

 

wicej.png

 

 


 

Kuchnia_polska_wczoraj_i_dzis.jpg 

28.05.2016

VIII Ogólnopolski Konkurs Kulinarny "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś" Pułtusk Dom Polonii

 

 

oficjalna strona konkursu

 

 

 

 

 

 

 

 


 

modecor.jpg17.05.2016

Innowacyjne techniki dekorowania" szkolenie produktowe MODECOR 

prowadzący: Wiesław Kucia Modecor

Tematem szkolenia będzie praca z barwnikami, izomatem, różnymi masami cukrowymi. Uczestnicy zmierzą się z tematem koronek. Na uczestników czeka wiele atrakcji i niespodzianek.


SZKOLENIE BEZPŁATNE, DECYDUJE KOLEJNOŚĆ ZGŁOSZEŃ

 

 

 

 

 

 

 

 


 

praliny_Joanna_Tarka.jpg 07.05.2016

 WARSZTATY CZEKOLADOWE

,,Od ziarna do czekolady-temperowanie, praliny, trufle bez tajemnic"

prowadząca: Joanna Tarka 

poziom: podstawowy 

 

 

WARSZTATY CZEKOLADOWE Od ziarna do czekolady, temperowanie, praliny, trufle – bez tajemnic” Prowadząca: Joanna Tarka

Czas trwania 4-5 h

Godziny 11:00-15:00

Koszt 350 zł brutto

 

 

 

wicej.png

 

 


 


SEMP_INF_IGA.jpg 10.05.2016


 WARSZTATY SUGARCRAFTINGU-TORT WESELNY

prowadząca: Iga Sarzyńska firma Modecor

Poziom średnio-zaawansowany/zaawansowany

MATERIAŁY SZKOLENIOWE GRATIS 650 ZŁ

 

 

Odkryj jak stworzyć spektakularny tort ślubny udekorowany ręcznie stworzonymi cukrowymi kwiatami. Naucz się nadawać kształt, modelować, kolorować oraz łączyć kwiaty w bukiet. Każdy uczestnik stworzy: róże, lilię, kosmos, oraz słodki groszek.

Koszt:750 brtto

Czas trwania 5-6 h

 

 

 

wicej.png

 

 


 



 info_komunie_warsztaty.jpg23.04.2016


WARSZTATY KOMPOZYCJE KOMUNIJNE

prowadząca: Agnieszka Wojnecka firma Food Colours

Poziom podstawowy /średnio-zaawansowany

  MATERIAŁY SZKOLENIOWE O WARTOŚCI 135 zł brutto GRATIS

 

 

Odkryj jak stworzyć spektakularny tort komunijny z dekoracjami z masy cukrowej. Naucz się nadawać kształt, modelować, kolorować oraz łączyć poszczególne elementy w całość nadając im wyjątkowy charakter. Naucz się pikowania 3d oraz pracy z barwnikami.

Każdy uczestnik stworzy: hostię, winogrona, różaniec, kwiaty, biblię, księgę tort.

 

Koszt:250 brtto PROMOCJA DO 18.04.2016, CENA REGULARNA 300 ZŁ BRUTTO

 

wicej.png

 

 


 

baner_may.jpg 09.04.2016

 WARSZTATY CZEKOLADOWE

,,Od ziarna do czekolady-temperowanie, praliny, trufle bez tajemnic"

prowadząca: Joanna Tarka 

poziom: podstawowy 

 

 

WARSZTATY CZEKOLADOWE Od ziarna do czekolady, temperowanie, praliny, trufle – bez tajemnic” Prowadząca: Joanna Tarka

Czas trwania 4-5 h

Godziny 11:00-15:00

Koszt 350 zł brutto

 

 

 

wicej.png

 

 


 

warsztaty_lodowe_Pernigotti.jpg 29.02-04.03.2016

WARSZTATY LODOWE PERNIGOTTI


29.02.2016 ,,AUTOMATY DO LODÓW"

01.03.2016 ,,POCZĄTKUJĄCY RZEMIEŚLNICY"

02.03.2016 "ZAWODOWI RZEMIEŚLNICY"

03.03.2016 ,,POCZĄTKUJĄCY RZEMIEŚLNICY"

04.03.2016 ,,AUTOMATY DO LODÓW''

 

INFORMACJE I ZAPISY: tel:784-254-682, e-mail:agata@sempreinfo.pl

 

 FORMULARZ_UCZESTNICTWA.pdf

 

wicej.png

 

 


 

 

SZKOLENIE_FIGURKI_MODECOR.jpg

  

02.12.2015

WARSZTATY ,,BAJKOWE FIGURKI Z MASY CUKROWEJ"

prowadzący Wiesław Kucia

Modelowania figurek z masy cukrowej

Łączenia poszczególnych elementów figurek
Nadawania charakteru figurkom oraz zastosowania barwników spożywczych
Mocowania figurek na torcie, technik projektowania figurek

Szkolenie poprowadzi Wiesław Kucia z firmy Modecor

Czas trwania szkolenia 1 dzień (5h)

10:00-15:00  Koszt 430,50 brutto


 Przy zakupie towaru firmy Modecor  za 600 zł brutto  SZKOLENIE GRATIS

 

 

wicej.png

 

 

 


 

 

eurogastro_2016_sempre.jpg

6-8 kwicień 2016

20. MIĘDZYNARODOWE TARGI GASTRONOMICZNE EURO GASTRO

Centrum Targowo-Kongresowe MT Polska

STOISKO B-64

 

 

 

 OFICJALNA STRONA TARGÓW

 

 

 

 

 

 

 


logo.png


13 marca 2016

2. Spotkanie dla Kobiet Branży,

 

13 marca 2016 r., godz. 10.00-14.30,
sala konferencyjna nr 4, SweetTARGi, Katowice

 

 

 

 

 

 

 

wicej.png

 

 

 


logo.png


12 -14 marca 2016

VII TARGI CUKIERNICZE, PIEKARSKIE I LODZIARSKIE SWEET TARGI KATOWICE

 PAWILON MCK STOISKO 13

 

STREFA MISTRZA BRANŻY STOISKO 35

 12 MARZEC

12.00 –13.20 Lody nie takie straszne jak je malują, czyli wszystko co powinniśmy wiedzieć o lodach, prezentacja połączona z degustacją – Sławomir Szewczyk

13 MARZEC

14.00 – 15.30 Dekoracje wielkanocne z czekolady – kreatywne wykorzystanie czekolady, barwników, zamszu oraz foli karotenowych– Joanna Olszewska

14 MARZEC

10.00 – 12.00 Warsztaty: Jak otworzyć lodziarnie – Krzysztof Smoleń, Sempre Group

 

 e-zaproszenie_druk.pdf

wicej.png

 

 

 


logo_expo_sweet.jpg

 


21 - 24 lutego 2016

TARGI BRANŻY LODZIARSKIEJ I CUKIERNICZEJ

 

Expo Sweet 2016 hala B, stosiko nr 22.

 

NOWOŚCI Z TARGÓW SIGEP 2016:

MORWA, KLEMENTYNKA, BAZY WEGAŃSKIE, NOWE ORGINALNE SMAKI CZEKOLADY



 

 

 


 


3-4 luty 2016baner_food_to_go_259_173.jpg

VI Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii


Zapraszamy do odwiedzenia naszego  stoiska na VI Targach Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii w dniach 3-4 luty w Gdańsku.

Stoisko C11

Zaprszamy  

 

Oficjalna strona www targów




 

 


 

WARSZTATY ,,BAJKOWE FIGURKI Z MASY CUKROWEJ"

2-3 grudzień 2015

SZKOLENIE_FIGURKI_MODECOR.jpg


-Modelowania figurek z masy cukrowej

-Łączenia poszczególnych elementów figurek

-Nadawania charakteru figurkom oraz zastosowania barwników spożywczych

-Mocowania figurek na torcie, technik projektowania figurek

Szkolenie poprowadzi Wiesław Kucia z firmy Modecor

Czas trwania szkolenia 1 dzień (5h)

10:00-15:00  Koszt 430,50 brutto

UWAGA: Przy zakupie towaru za 600 zł SZKOLENIE GRATIS ( zakupów nalezy dokonać w dniu szkolenia)

 

 

 


 

 


  

 16,17,18,19,20 LISTOPAD 2015

orzeszek_1_of_1.jpg

WARSZTATY LODOWE PERNIGOTTI
 
16 listopad 2015 ,,Automaty do lodów" dla osób planujących otwarcie punktu z lodami z automatu
17 i 19 listopad 2015: ''Poczatkujacy rzemieślnicy"-dla osób planujacych otwarcie lodziarni
18 listopad 2015: "Zawodowi rzemieslnicy" -dla osób planujących otwarcie lodziarni
20 listopad 2015: "Automaty do lodów"-poczatkujący rzemieślnicy

Zgłoszenia na warsztaty przyjmujemy droga mailową sempre@sempreinfo.pl bądź telefoniecznie 784 254 682
 

FORMULARZ_UCZESTNICTWA.pdf

ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA
 


 

SZKOLENIE_COMPRITAL.jpg 

18,24,26 LISTOPAD 2015

WARSZTATY ,,OTWÓRZ Z NAMI LODZIARNIĘ"

18 listopad 2015 Poznań ul.Widłakowa 11
24 listopad 2015 Sempre Pruszków ul.Wiejska 13a
26 listopad 2015 Grudziądz ul.Magazynowa 3

Warsztaty odbywać się będą w godzinach 11:00-15:00

Zgłoszenia na warsztaty przyjmujemy droga mailową sempre@sempreinfo.pl bądź telefoniecznie 784 254 682
   


wicej.png

 

 



13-15 listopad 2015festiwal_czekolad.jpg

FESTIWAL CZEKOLADY I SŁODYCZY PKiN


Zapraszamy do odwiedzenia naszego słodkiego stoiska na Festiwalu Czekolady i Słodyczy w Pałacu Kultury w dniach 13-15 listopad 

 

Program2015.pdf



Oficjalna strona www targów



4-6 listopad 2015horeca_krakow.jpg

MIEDZYNARODOWE TARGI WYPOSAŻENIA HOTELI I GASTRONOMII


Zapraszamy do odwiedzenia nas w Krakowie na targach HORECA, które odbędą się 4-6 listopad 2015

 





Oficjalna strona www targów




10-13 paźLOGO_LUBLIN_BAKEPOL.jpgdziernika 2015

TARGI BAKEPOL LUBLIN


Zapraszamy do odwiedzenia nas w Lublinie na targach BakePol, które odbędą się 10-13 PAŹDZIERNIKA 2015 W Lublinie

 




Oficjalna strona www targów


Untitled-1.png


15 września 2015

WARSZTATY CUKIERNICZE: Florystyka cukiernicza.

 PODCZAS SZKOLENIA KURSANCI POZNAJĄ ZASADY:

- Tworzenia kwiatów cukrowych z Gumpasty

- Użycia barwników spożywczych do barwienia kwiatów

- Użycia lukru królewskiego do tworzenia dekoracji szprycowanych

- Pracy z wykrojnikami do kwiatów

- Pracy z profesjonalnym sprzętem dla florystów cukierniczych 

 

Szkolenie prowadzi Iga Sarzyńska - ambasador firmy Modecor.  Maksymalna ilość uczestników: 15 osób.

 

UWAGA: cena 700 NETTO ( cena obejmuje surowce i narzędzia, które kursanci zabierają po szkoleniu) *przedpłata 50% decyduje o kolejności zgłoszeń.

Zapisy pod numerami telefonów: 519 020 008 lub 22 734 20 18

 

 


styl_angielski.png


6 maja 2015


STYL ANGIELSKI


PROGRAM:

- podstawy pracy z cukrem lodowym(lukrem),

- szprycowanie lukrem boków tortu, dekoracje,

- tworzenie kwiatków z użyciem gumpasty, różne rodzaje,

- barwniki do masy cukrowej, do aerografu itp.

 

Maksymalna ilość osób: 8. Czas szkolenia: od 9:00 do 14:00.

Dla każdego uczestnika przy zakupie produktów Modecor na kwotę 400zł netto szkolenie jest gratis! (sam koszt szkolenia wynosi 200zł netto).

 

 

 

 

 


chocolate_cake.jpg


5 maja 2015


SZKOLENIE Z CZEKOLADY


PROGRAM:

- temperowanie czekolady,

- charakterystyka barwników do czekolady, barwniki na bazie masła kakowego,

- wykonywanie dekoracji z czekolady przy użyciu folii transferowych,

- praliny

 

Maksymalna ilość osób: 6-7. Czas szkolenia: od 9:00 do 14:00.

Dla każdego uczestnika przy zakupie produktów Modecor na kwotę 400zł netto szkolenie jest gratis! (sam koszt szkolenia wynosi 200zł netto).

 

 

 

 

 


IGA.png


14 kwietnia 2015


WARSZTATY CUKIERNICZE: Kurs zaawansowany z Igą Sarzyńską.

 

Zapisy oraz szczegóły:

Sławek Szewczyk - tel. 519 02 00 44

Krzysztof Smoleń - tel. 519 02 00 47

 

TEMAT WARSZTATÓW:

Poznanie podstawowych zasad modelowania figurek 3D z ekspresowej masy modelarskiej, użycie wyciskacza do masy cukrowej, tworzenie efektu drewna na masie cukrowej i sekrety kolorowania przy użyciu barwników żelowych i pudrowych. Dla profesjonalistów pragnących zaimponować klientom ręcznie robionymi figurkami 3D.

 

UWAGA: cena 700 NETTO ( cena obejmuje surowce i narzędzia, które kursanci zabierają po szkoleniu) *przedpłata 50% decyduje o kolejności zgłoszeń.

 


pralina_ze_Stephana.png


10 kwietnia 2015


Profesjonalne Szkolenia Świat Czekolady wraz z firmą Stephan Machinery GmbH mają zaszczyt zaprosić na prezentację nowoczesnego urządzenia STEPHAN UM24.

 

Prezentacja odbędzie się 10 kwietnia 2015 r. o godzinie 11.00 w firmie w Pruszkowie, ul. Wiejska 13A

  

 

wicej.png

 

 


orzeszek_1_of_1.jpg


16 - 17 - 18- 19 - 20 marca 2015

Warsztaty lodziarskie z PERNIGOTTI



16 marca 2015: Automaty do lodów - dla osób planujących otwarcie punktu z lodami z automatu.

17 i 19 marca 2015: Początkujący rzemieślnicy - dla osób planujących otwarcie lodziarni

18 marca 2015: Zawodowi rzemieślnicy - dla osób prowadzących lodziarnie

20 marca 2015: Aoutomaty do lodów - początkujący rzemieślnicy


wicej.png

 

 

 

 


warszataty_mistrzow.jpg


12 marca 2015

 

Warsztaty lodziarskie - "POZNAJ WARSZTAT MISTRZÓW" 


Filippo Novelli - Mistrz Świata Coppa del Mondo della Gelateria 2012 prezentacja lodów wytrawnych , sposób podania i produkcji.

Aleksandra Sowa - mistrzyni cukiernictwa 3 miejsce w Coppa del Mondo della Gelateria 2014  prezentacja i wykonanie deserów

  


wicej.png

 

 


modecor_torta.jpg


10 i 11 marca 2015


WARSZTATY CUKIERNICZE: Torty komunijne z zastosowaniem koronek z isomaltu.

 

Zapisy oraz szczegóły:

Sławek Szewczyk - tel. 519 02 00 44

Krzysztof Smoleń - tel. 519 02 00 47

 

Czas szkolenia 3-4 h. Uczestnik szkolenia deklaruje zakupy produktów firmy Modecor na kwotę 300zł netto.

 

 

 

 

 


expo_sweet_logo.png


22 - 25 lutego 2015

 

 

Expo Sweet 2015 - Największe w Polsce targi branży lodziarskiej.

Odwiedź nas! Stoiska nr 18A

 

 

 

 

 

 

 

 


barimaw.png


27 i 28 stycznia 2015

Dekoracje czekoladowe Barbara Luijckx oraz surowce Barima Artisanal

 – prezentacja nowości i ich zastosowania

 

Zapisy oraz szczegóły:

Sławek Szewczyk - tel. 519 02 00 44

Krzysztof Smoleń - tel. 519 02 00 47

Szkolenie bezpłatne. Ilość miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń!

 

 

wicej.png

 

 

 

 


orzeszek_1_of_1.jpg


17 - 18 - 19- 20 listopada 2014

Warsztaty lodziarskie z PERNIGOTTI



17 listopada 2014: “LODY Z AUTOMATU INACZEJ...:

18 i 20 listopada 2014: “MOJA PIERWSZA LODZIARNIA”

19 listopada 2014: “TRADYCJA I NATURA W GŁÓWCE” DLA ZAAWANSOWANYCH


wicej.png

 

 

 

 


frezer.jpg


21 - 22 października 2014

  

Warsztaty lodziarskie z Arlekino / Comprital - "OTWÓRZ Z NAMI LODZIARNIĘ" 


Tematy podczas warsztatów:

1. Produkty do lodów gałkowych i nie tylko,

2. Aktualne trendy w konsumpcji,

3. Alternatywne metody produkcji,

4. Soft, świder, jogurt mrożony,

5. Prezentacja maszyn i urządzeń.

  

Szkolenie bezpłatne. Ilość miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń!

 

Zapisy oraz szczegóły:

Marta Trześniewska - tel. 506 065 679

Katarzyna Jędrzejewska - tel. 506 065 680

arlekino@arlekino.p


 

 

 


polagra_2014_logo.png


29 września - 2 października 2014



Zaprasamy do odwiedzenia nas w Poznaniu na targach POLAGRA FOOD 2014, które odbędą się 29.09.2014 - 2.10.204.

Znaleźć nas będzie można w pawilionie nr 7, stoisko 19 oraz w pawilonie 5 stoisko 103.




Oficjalna strona www targów

 


DEKORPOL_MINIATURKA.png


16 i 17 września 2014


Warsztaty cukiernicze DEKORPOL

Tematy warsztatów:
- Technika produkcji cukrowych koronek,
- Sposoby wykorzystania mas cukrowych do obkładania ciast i tortów

 

 

 

Szkolenie płatne. Liczba miejsc ograniczona, maksymalnie 10 osób. wicej.png

 

 


modecor_truskawka.png


19 i 20 sierpnia 2014


Warsztaty cukiernicze MODECOR

Tematy warsztatów:
- Formy do tworzenia struktur,
- Barwniki do masy cukrowej
- Masy cukrowe do obkładania tortów,
- Masy „Facile” do tworzenia struktur.


Szkolenie płatne. Liczba miejsc ograniczona, maksymalnie 8 osób. wicej.png

 

 


ANNA_DARAZ.png


9 czerwca 2014

 

Kurs dekorowania tortów MODECOR


• Co: ekskluzywne kursy dekoracji tortów w stylu angielskim z użyciem masy cukrowej, barwników spożywczych i piętrowych tortów
• Z: Anna Daraż - Ambasadorem Modecoru w stylu angielskim w Polsce
• Kto: Profesjonalni cukiernicy, którzy chcą rozwinąć swoje umiejętności dekoratorskie i styl.

 

 

Szkolenie płatne. Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.

 

wicej.png

 

 


warszataty_mistrzow.jpg


7 maja 2014

 

Warsztaty lodziarskie - "POZNAJ WARSZTAT MISTRZÓW" 


Tematy podczas warsztatów:

1. Tajemnice lodowego sushi,

2. Mistrzowskie receptury Aleksandry Sowy,

3. Wyjątkowość lodów Giubileo.

  

 Prowadzący: Aleksandra Sowa, Filippo Novelli.


wicej.png

 

 


tort_jhs.png


8 i 9 kwietnia 2014

 

Warsztaty cukiernicze z firmą MODECOR


Tematy podczas warsztatów:

1. Dekoracje komunijne,

2. Figurki komunijne,

3. Obkładanie tortów.

 

Prowadzący: Wiesław Kucia (MODECOR)

Szkolenie bazpłatne. Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.

 

 

 

 


Fotolia_36747469_S_-_Copy.png


2 - 3 kwietnia 2014

 

Warsztaty lodziarskie - "SEZON 2014" 


Tematy podczas warsztatów:

1. Aktualne trendy w konsumpcji,

2. Linia Comprital Giubileo,

3. Alternatywne metody produkcji,

4. Softy, świdry, jogurty mrożone,

5. Prezentacja maszyn i urządzeń,

6. Znakowanie lodów zgodnie z nowymi przepisami prawnymi. Wykład Wioletty Bogusz specjalisty ds. bezpieczeństwa żywności.

 


wicej.png

 

 


frezer.jpg


1 kwietnia 2014

 

 

Warsztaty lodziarskie - "OTWÓRZ Z NAMI LODZIARNIĘ" 



Tematy podczas warsztatów:

1. Produkty do lodów gałkowych i nie tylko,

2. Aktualne trendy w konsumpcji,

3. Alternatywne metody produkcji,

4. Soft, świder, jogurt mrożony,

5. Prezentacja maszyn i urządzeń.

 

 


wicej.png

 

 


plakat01.jpg


25 - 26 marca 2014

 

 

Tematy w trakcie pokazu:

1. Ciasto drożdżowe z marcepanem,

2. Torty z marcepanem i czekoladą,

3. Wykorzystanie nugatów,

4. Napełnianie korpusów czekoladowych,

5. Trufle. 


 

 

Prowadzący: Erich Dietrich

 




wicej.png

 

 


eg_logo_wybrane.png


26 - 28 marca 2014

 

 

18 Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EUROGASTRO

 

 

 

 

Warszawa, ul. Marsa 56c

 

 


orzeszek_1_of_1.jpg


5 - 7 marca 2014

 

Warsztaty Lodziarskie z zakresu produkcji lodów gałkowych, naturalnych sorbetów, lodów z automatu,

granity oraz mrożonego jogurtu.

 

 

Prowadzący: Sławek Szewczyk, Krzysztof Smoleń

 


wicej.png

 

 


logo_expo_sweet_2014.png


18 - 20 lutego 2014

 

 

Expo Sweet 2014 - Największe w Polsce targi branży lodziarskiej.

Odwiedź nas: hala B, stosiko nr 22.

 

 

 

wicej.png

 

 

 


food_2_go.png


5 - 6 lutego 2014




TARGI WYPOSAŻENIA I PRODUKTÓW DLA GASTRONOMII

Hala Amber Expo, Gdańsk


Odwiedź nas: STOISKO B15

 

 

 


dekoracje_marcepanowe.jpg


28 i 29 stycznia 2014

 

 Warsztaty cukiernicze z zakresu:

- figurek marcepanowych,

- dekoracji walentynkowych,

 

 

Prowadzący: Wiesław Kucia (MODECOR)

 

 

wicej.png

 

 


save_the_date_big.gif


18 - 22 stycznia 2014

 



SIGEP - Największe na świecie, międzynarodowe targi branży lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej.

Wybierasz się? Skontaktuj się z nami po zaproszenia!

 

 



wicej.png

 

 


Ciasto-kostka-zurawina--Maskarpone.jpg


14 i 15 stycznia 2014

 

 Pokazy cukiernicze z zakresu produkcji:

- kostek deserowych,

- ciasta marchewkowego,

- sernika,

- tortów na pulpach owocowych i czekoladzie.

 

Prowadzący: Michał Gałązka (DAWN Foods) oraz Wiesław Kucia (MODECOR)

 

 

wicej.png

 

 


plakat01.jpg


3 i 4 grudnia 2013

 

 

Pokazy cukierniczo - czekoladziarskie z zakresu:

- produkcji tortów czekoladowo - marcepanowych,

- pralin krojonych i formowanych,

- trufli,

- ciast drożdzowych z marcepanem,

- tabliczek czekoladowych i batonów

- figurek czekoladowych.

 

 

Prowadzący: Marcin Paździor

 



wicej.png

 

 


orzeszek_1_of_1.jpg


19 i 20 listopada 2013

 

Warsztaty Lodziarskie z zakresu produkcji lodów gałkowych, naturalnych sorbetów, lodów z automatu,

granity oraz mrożonego jogurtu.

 

 

Prowadzący: Sławek Szewczyk, Krzysztof Smoleń

 


wicej.png

 

 


Logo_Horeca_2013.jpg


13-15 listopada 2013



Zaprasamy do odwiedzenia nas w Krakowie na targach HORECA 2013, które odbędą się 13 - 15 listopada 2013


Oficjalna strona www targów





 


praliny_czek.png


24 października 2013



Zapraszamy Państwa na profejsonalne szkolenia z zakresu czekolady: 

Praliny krojone.

Warsztaty prowadzi znany technolog Marcin Paździor. UWAGA: Ilość miejsc ograniczona!

 

 

wicej.png

 

 


pastry12.jpg


22-23 października 2013



Zapraszamy Państwa na profejsonalne szkolenia z zakresu czekolady: 

Torty i dekoracja czekoladowe.

Warsztaty prowadzi znany technolog Marcin Paździor. UWAGA: Ilość miejsc ograniczona!

  

 

wicej.png

 


POlagra_logo_yellow.jpg


23-26 września 2013


Zapraszamy do odwiedzenia nas na targach Polagra-Food w Poznaniu, które odbędą się 23-26 września 2013.